Countdown..

Nu är det bara några timmar kvar tills mina föräldrar kommer. Känner mig som ett barn på julafton haha, bara ligger och väntar och kunde knappt sova inatt. Somnade halv 6 och vaknade superpigg klockan 11. Det ska bli så skönt att träffa dom! 


Without suffering there would be no compassion

Hola snyggisar!

Har ni haft en bra dag?
Jag vet inte riktigt om jag har haft det.. Har varit helt nere hela dagen. Jag undrar när livet slutar ge en oönskade överraskningar, sånt som man verkligen inte vill ha eller som gör en besviken. Undrar allting någon gång bara kommer gå precis som man vill? Att något inte måste bli dåligt för att något annat blir bra, att precis allting bara kunde vara bra, iallafall ett litet tag. Varför kan inte saker gå som jag vill någon gång?!!! (Eller, självklart gör det också det, men känns som att det är väldigt, ytterst sällan..) ÅHHHH, är sjukt irriterad, sur och ledsen atm, vill bara skrika. Vad gör jag egentligen här?

Jag vart så deprimerad idag efter jobb att jag bestämde mig för att jag var tvungen att shoppa något, det är väl lustigt hur det alltid kan göra en på bättre humör? Har dock bestämt mig för att jag inte ska köpa för mycket kläder innan jag blivit lite more skinny, det gör liksom att jag måste kämpa lite mer. För jag älskar att hanlda kläder. Eftersom att jag slutade halv åtta och de flesta affärer stänger 7, var det bara H&M som var öppet, haha.. Nu ska jag bädda ner mig och fortsätta titta på mina snyftfilmer. Har kommit in i en snyftisperiod nu. Har ni sett A Walk to Remember? Ni som inte har, seeeeeee den!







IF SIZE DOESN'T MATTER TO WOMEN, WHY ARE THERE NO 10 CENTIMETER-LONG DILDO'S?

Varför är det så att när man sover länge blir man mycket tröttare? Idag sov jag till klockan tolv, jag var sjukt trött när jag vaknade. Nu sitter jag och äter frukost, ska strax iväg och jobba och sen imorgon är jag ledig och min fina familj kommer och hälsar på mig! Åååh, längtar!


Förresten, tänkte att ni skulle få hjälpa mig med en sak.. Som jag nämnt tidigare har jag ju försökt börja mitt nyttiga liv nu. Men jag är sjukt kass på att veta vad jag ska äta, blir typ alltid samma saker. Så jag tänkte att ni kanske kan ge mig lite tips på något gott att äta? Tipsa mig om lite recept? :) Hade gjort mig jätteglad!



Åh, shit, vilken rörig dag jag har haft! Klockan halv nio imorse befann jag mig på jobb, när dom säger: "Men va, varför är du här, det står att det är din day off idag?" Fattade ingenting, i måndags bestämdes det att jag skulle vara ledig på fredag för att dom hade missat att ge mig en ledig dag. Iallafall så gick jag ner och kollade schemat, mycket riktigt står det att jag var off och oavsett om jag inte varit det skulle jag inte börjat förrän halv 3.. Så vad gjorde jag på jobb klockan halv nio?!?! Måste varit riktigt förvirrad när jag skrev ner mitt schema haha. Inget ont utan att det har något gott med sig, jag fick jobba idag ändå, slapp stägning ikväll och har kvar min lediga dag på fredag!

Nu ska jag se om jag kan hitta de senaste säsongerna av One Tree Hill, såg precis ett nytt avsnitt på norska tv5, ååååhhh jag hade glömt hur mycket jag älskade den serien! Kommer vilja sträcktitta alla avsnitt och det är det som är dagens plan, hehe. Vad ska ni hitta på? :)


Onsdag

Godmorgon solstrålar! Ska ni hitta på något roligt idag? Själv är jag nog antagligen på jobbet just nu. Om jag inte försovit mig eller gått vilse.

Ni får ursäkta om mina inlägg kanske är lite lågkvalitativa ibland, det beror på att jag har börjat fixa lite tidsinställda blogginlägg, så det ska finnas något att läsa när jag är på jobb och sliter, och inte blir sådär ödsligt tomt. Och skriver man blogginlägget dagen innan det ska publiceras är det ju ganska svårt att skriva om vad man gjort under dagen etc.. Så därför får jag helt enkelt skriva om massa annat! Men det är väl bättre än inget, eller?

Vet ni vad? Idag tänkte jag att jag ska avslöja lite saker ni inte vet om mig.



1. Jag hatar att ha strumpor på mig. Jag har nästan aldrig det. Förstår mig inte på människor som kan sova med strumpor, för mig är det stört omöjligt!

2. Jag har inte sett min naturliga hårfärg sen jag var 12. Mitt hår är egentligen mellanbrunt men har de senaste åren varierat mellan svart,rött,blont,brunt, ja you name it.

3. Jag har gått på 7 olika sporter (dans inräknat). Hade lite svårt att bestämma mig för vad jag gillade när jag var liten. Sen fastnade jag dock för en enda och höll mig till den. Skönt!

4. Jag har gjort en bröstförstoring.

5. Jag tycker att frukost är det värsta målet på dagen. Äter väldigt sällan frukost och om jag gör det ytterst lite. Föredrar att vänta en timme eller två med att äta, efter jag vaknat.

6. Jag är inte speciellt förtjust i kött. Äter helst inte det om jag inte behöver. Är en kycklingmänniska.

7. Jag är en mobilmassmördare. Förra året avverkade jag hela 5 eller 6 mobiltelefoner. Har nog haft säkert 15 stycken. Jag vet inte vad jag gör med dom, men dom tycks alltid gå oförklarligt isönder eller försvinna spårlöst :(

8. Jag kan inte kissa utan att ha kranen igång.

9. Jag har tre tatueringar. Älskar tattoos! Har en hemlig dröm om att någon gång se ut lite som Kat Von D, men är för feg.

10. Jag suger på att göra pannkakor. Jag kan verkligen inte. Tror inte jag har lyckats göra dom riktigt bra, sådär-som-pannkakor-ska-va-bra, en enda gång. Förstår inte vad jag gör för fel.


Tisdag

Idag slutade jag tidigt, så därför bestämde jag mig för en liten shoppingrunda efter jobb. Har ju fått lön, det är väl inte meningen att den ska ligga och ruttna inne på kontot? Men hör och häpna, jag hittade ingenting. Inte ens något pyttelitet. Jag tyckte bara att allting var så himla tråkigt och fult och inte alls min stil så jag gick hem istället.
Det första jag gjorde när jag kom hem var att börja ringa runt om olika lägenheter. Vart meningen att jag skulle boka in visningar men det gick inget bra för mig.. Antingen så svarade de inte, eller så var annonsen borttagen, eller så var visningen inte förrän om en vecka och det var inte möjligt att ordna en tidigare. Blev hopplöst förälskad i en utav alla lägenheter, den var så fin och så himla mycket jag - det visar sig när jag ska ringa på den att säljaren har ett libanesiskt nummer som inte fungerar att ringa till. VAAAAAARFÖR skrev hon inte ut ett fungerande nummer! :(






Här har vi libanesiska Mai´s lägenhet som jag var så sugen på att flytta in i.. Visst är den fin?!


Så nu ligger jag här i min säng, utan nya kläder, utan inbokade visningar och med en mage som kurrar och skriker efter mat. Tänker att idag har det inte alls varit en bra dag, men det kunde varit värre.


Whats up and down

Godmorgon! Har ni sovit gott?

Jag tänkte göra som mång andra bloggare och köra en hiss och diss. Är det okej att jag kallar mig själv bloggare, fast det i princip bara är min mamma som läser min blogg?!





Tänkte börja med att hissa att jag igår fick min första norska lön - vilket innebär att jag nu kan använda mitt norska bankomatkort. Vilket i sin tur innebär att jag slipper massa avgifter och slipper undra hur mycket jag har på kortet.

Min Dove glow summer bodylotion jag köpte - den fungerar skitbra! Redan efter jag smort in mig andra gången kunde jag se skillnad. Lite brunare har jag allt blivit :)




Vet ni vad jag verkligen vill dissa? Hat! Det finns för mycket av det i vår värld. Hat föder hat, våld föder våld. 
B Ö R J A   Ä L S K A   M E R  ! ! ! ! ! ! ! !

Dissar också att vår leverans på jobb igår enbart bestod av tjocka knitwears och dunjackor. Har jag missat något, vart tog sommaren vägen? :(

Passar även på att dissa att jag igår på Ikea skulle använda mitt norska bankkort för första gången - när jag insåg att jag inte kunde koden.. Den måste jag lära mig!! Det var väldigt nära att jag gick miste om en mjukglass där.


Om en man kan visa så mycket hat, tänk så mkt kärlek vi alla kan visa tillsammans.

Hola finisar! Hur mår ni? Har ni haft en bra dag?
Jag har precis kommit hem efter att ha ätit kvällsmat på Ikea. Älskar att Ikea fortfarande är hyffsat billigt fastän allt annat är fånigt dyrt. Efter Ikea var vi ute och gick en runda. Orkar ni höra lite mer om Oslo? Sen lovar jag att jag ska börja skriva lite mer om annat, men det är så svårt att inte tänka på det när man är mitt uppe i det.

Klockan 19.00 idag samlades hundratals människor nere på rådhusplassen för att tillsammans gå i ett rosetog genom Oslo. Det var helt galet hur mycket människor där var, runt 100000, man kunde knappt komma fram någonstans.


Såhär fint har dom pyntat Oslos gator, väggar och till och med bilar ..








"Om én mann kan vise så mye hat, tenk hvor mye kjærlighet vi alle kan vise sammen.”
Om en man kan visa så mycket hat, tänk då hur mycket kärlek vi alla kan visa tillsammans.





















I wish for you to burn in hell

Idag klockan 12 stod Norden stilla i en tyst minut. Det gjorde mig jätteglad att se att nästan alla kunder vi hade i affären kom och slöt sig till vår lilla "personalcirkel" och höll den tysta minuten med oss. När vi stod där kunde jag inte undgå att tänka på hur lång en minut kändes och genast gled mina tankar över till alla människor på Utöya. Om jag tyckte att en minut kändes som en evighet - hur kändes då deras 90 minuter? :( Mina tankar går till alla vackra människor som fick sätta livet till för en mans hat. Vila i frid.

Jag följer fortfarande Aftonbladet.se slaviskt, jag vill se vad som händer och jag vill försöka förstå. Hela förstasidan är täckt med saker som handlar om det som hänt här i Oslo och det är så hemskt att läsa det folk som varit på Utöya berättar. Ett av offerna berättar hur hon lyckades överleva genom att spela död. Hon såg sina vänner runt omkring sig blev skjutna när hon låg på marken, täckt av lik och spelade död och säger i en intervju att hon vart så nära gm att hon hade kunnat ta på honom. Men allt hon såg var hur han gick omkring med ett stort leende i hela ansiktet, under tiden som han släckte livet hos massvis med människor. 

Anders Behring Breivik har i rätten erkänt att han genomfört bombningen av regeringsbyggnaden och skjutningen på Utøya, men han erkänner sig inte skyldig till brott. Genom att göra det han gjorde anser han att han skyddade och räddade Norge, då arbeidpartiet svikit landet och folket. Varför han valde att attackera AUF-lägret har han motiverat såhär: han ville strypa den framtida rekryteringen för Arbeiderpartiet. Hur den här mannen tänker och fungerar kommer jag aldrig kunna förstå - även om jag så hade studerat honom i hundra år. Tingsrätten beslutade idag att ABB kommer att häktas i 8 veckor, varav 4 ska spenderas i fullständig isolering.
Jag önskar av hela mitt hjärta att den här mannen hade fått sitta kvar i isoleringen och ruttna. Men inte ens det är hårt nog. Det finns inget straff i världen som är tillräckligt :(



Sarajevo


Australien


Tyst minut


Håll huvudet kallt och hjärtat varmt.

Idag tog det faktiskt inte emot det minsta att gå upp tidigt för att gå till jobb. Jag har haft hela helgen ledig och jag räknar just nu ner dagarna tills mina nära och kära kommer och hälsar på mig. Ska bli så himla skönt att få träffa dom. Längtar faktiskt också lite efter alla roliga saker de kommer ha med till mig..



 


Men are the best cooks. With two eggs, one sausage and a little bit of milk, he can fill a girls tummy for nine whole month.


Vi överträffade precis oss själva!
Vi lagade paprika och vitlöksfyllda kycklingfärsbiffar med klyftpotatis och bearnaise sås. Åååh så gott det var.
Kan ju tilläggas att det mest avancerade vi brukar "laga" i vanliga fall är nudlar.. Känner hur jag samlar på mig vuxen poäng.


"Mitt lille land"

Ni får ursäkta att min blogg kanske är lite deppig, svart och handlar mycket om Oslo just nu. Men jag är så himla ledsen och arg över detta som hänt här!! Sitter och följer liveuppdateringen på Aftonbladet hela tiden och ser bara hur fler och fler döda kroppar hittas. Listan på avlidna blir bara längre och längre. Den är nu uppe i 85 döda samt över hundra skadade från massakern på Utöya och 7 döda och flera skadade från terrordådet nere i centrum. Från ön finns fortfarande 5 saknade och massa oidentifierade kroppar. Jag fasar över att till slut få läsa hur många liv den här mannen tog.


När jag läste att mannen fått härja vilt, skjutandes omkring sig i 90 minuter på ön innan polisen kommit dit, började jag gråta. Jag känner så för alla anhöriga, fyfan!!!
På ön fanns ca 600 människor. Kan ni sätta er in i en människas situation när de springer för livet, försöker hitta gömställen och gör allt de kan för att överleva? Jag blir så jävla ledsen när jag tänker på människorna där ute som fått kämpa för sina liv. De fick gömma sig och kunde inte ens ringa för att en sista gång prata med de människor de älskar, utan var tvungna att vara tysta, för att gm inte skulle hitta dem.
Kan ni tänka er rädslan, sorgen, förtvivlan och hopplösheten denna människa måste känna? Ingen människa har någonsin, aldrig rätt att skada eller ta en annan människas liv!!! Vart liv är unikt och heligt! :(
När jag sedan läser att det mannen mest troligt har att vänta är 21 års fängelse, 14 med gott uppförande, blir jag förbannad. Så jävla arg! Den här mannen har utfört massmord och terrordåd - förstört hundratals människors liv för alltid och han slipper undan med förlora några år av sitt eget. Efter sitt straff kan han sen promenera ut ur fängelset och fortsätta sitt liv. Hur har våran värld kunnat bli så orättvis? Varför all denna avsaknad av kärlek?


Hur känner ni? Vad tänker ni? Berätta för mig, så jag slipper va ensam med mina tankar!



You dont have to like me, Im not a facebook status

Hej där ute! Hur mår ni idag?

Här är allt okej, men är lite ledsen/irriterad. Fick en kommentar igår där någon skrev hur jvla dåligt det var av mig som försökte tjäna pengar på denna tragedi som drabbat Oslo genom att skriva om det här i bloggen, att om jag verkligen hade brytt mig hade jag inte skrivit om det här.

Men hallå??? Jag fattar ingenting, tjäna pengar, inte bry mig, va?

För det första: Jag tjänar inte ett enda öre på min blogg. Jag är en "hobby"bloggare, ingen storbloggare. Jag är inte intresserad av att tjäna pengar heller, jag gör mest detta för att det är roligt och för min egen skull. Visst vill jag att folk läser, jag vill ju dela med mig av mina tankar och reflektioner, men pengar är inget som intresserar mig. Och skulle ABSOLUT aldrig försöka tjäna pengar på andras bekostnad.

Och för det andra: Är inte det här MIN blogg? Jo, det är det. Och i min blogg skriver jag om precis vad jag vill. Största anledningen till att jag skaffade en blogg var för att använda den som en form av ventil. Till bloggen kan jag vända mig om vad som helst. Jag använder ju den för att skriva av mig. Här delar jag mitt liv, mina tankar, mina känslor och saker som händer mig/runt omkring mig med de som känner att de vill läsa.

Så vadå inte bryr mig bara för jag skriver om detta i bloggen? Det är helt fel, jag bryr mig verkligen om det som har hänt, det påverkade mig ärligt mer än jag hade kunnat tänka mig det skulle och jag hoppas inte att där är någon som har tagit illa upp för att jag skrivit om det här. Men det här är min blogg, och här skriver jag vad jag vill.

Detta är ju som min dagbok - dock öppen för allmänheten.


You can be born a human and still become a monster

Vet ni vad? Även om det fysiskt sett inte hände mig någonting, jag såg ingenting utan råkade bara vara i närheten av det som hände, så känns det jätte obehagligt och så sjukt ledsamt.

 Han (?????) tog så himla mångas liv. :( Vilket monster.. 

Vi var precis nere och kollade på minnesplatsen de gjort i centrum. Det överväldigade mig, det var så himla fint och man kände så jävla mycket sorg. Fy vad många människor detta gjort illa. :(

Jag sänder alla mina tankar och miljoner styrkekramar till er som blivit extra hårt drabbade av den tragedin.












För att komma bort lite från Oslo ämnet..

Tänkte jag att jag skulle berätta för er att jag nu officiellt gjort min första storhandling någonsin! :D

Vilken tur att det är lön på måndag för min plånbok tyckte inte det var lika roligt som jag..


"Mrs & Mrs Celeb"

Glömde berätta innan..

Vi blev intervjuade av HD igår kväll.
De ringde runt till svenskar som är bosatta i Oslo och de ville intervjua oss ang. bombdådet. Fick ett mms av pappa imorse och vi är tydligen med i tidningen.


Hade ju känts lite roligare om man fick vara med i tidningen av en rolig orsak :(




Himlen gråter med alla offer..

Hej alla fina!

Norge vaknade i sorg idag :( Känns fortfarande overkligt att något sånt har hänt, så nära mig, där jag bor. Wow, trodde aldrig jag skulle få uppleva något sånt här. Imorse vaknade jag av att jag hörde en sjukt stor smäll. Kan ni fatta att jag blev nojjig? Tittade ut genom fönstret och såg att himlen var helt svart, ösregnade, blixtrade och åskade.  På något sätt passade vädret ihop med hur vi kände oss - svarta, nere och sorgsna. Himlen gråter med alla offer.. 

Tydligen har man nu gripit en gärningsman, och denna man står tydligen misstänkt för både massakern på Utöya och bombningen. Man har fått fram än så länge att massakern krävde 84 liv - fler ligger tydligen i vattnet :( Oooh, jag kan inte förstå, helt sjukt hur människor kan vara så grymma. Ingen har rätt att ta någon annans liv!!!

Samtidigt tänker jag på vilken j*vla tur jag/vi hade.. Det kunde ju varit vi. Tänk om vi inte hade varit tvugna att jobba igår, tänk om vi varit lediga och bestämt oss för att gå ner och shoppa? Vi måste lära oss att uppskatta livet mer!!

 Sänder mina tankar till alla er som förlorat någon i denna stora tragedi. :(










Live från Oslo ..








Vad händer med vår värld? :(








Runt kvart i fyra idag fick vi berättat till oss på jobb att det vart ett bombdåd nere på Karl Johan. En bomb hade utlösts och två letade man fortfarande efter. I väntan på att vi skulle få besked om vi skulle stänga butiken eller inte gick alla mer eller mindre omkring och gjorde ingenting, kunde inte koncentrera mig alls, och sen blev vi tillsagda att ringa hem och berätta att vi mådde bra. Hörde säkert 20-30 brandbilar och ambulanser köra förbi utanför och jag är glad att jag inte var precis där detta hände och såg det. Vi stängde Zara två och en halv timme tidigare än vi skulle och håller stängt hela helgen. Fy, så hemskt. Kan knappt förstå att det är sant, var helt skakig och livrädd när jag åkte hem. Ska man inte få känna sig trygg någonstans?! Vart är världen på väg? :( En terrorattack mot Oslo är detta tydligen och det verkar ju inte vara slut än.. Drygt en timme efter jag kommit hem kom det nya breaking news. På en liten ö, strax utanför Oslo vart det tydligen en massaker. En man utklädd till polis hade tagit sig in på ett ungdomsläger och gått lös och börjat skjuta massa människor. De uppskattar det till minst 24 döda. Räddningstjänsten får dock inte gå in på lägret innan man sökt igenom det efter bomber. Herregud, vad är det som händer? :( Jag vill heeem!!





When im depressed I cut myself......... a piece of cake

Hej snyggingar.

Sitter och äter frukost och kom att tänka på en sak. Det här med att vara nöjd med sin kropp, hur många är egentligen det? Jag är väldigt säker på att de flesta är missnöjda med någonting, komplex i mindre eller större utsträckning. Jag har mycket, jag har allt, jag kan se fel i saker som knappt är synbara för andra människor. Jag lägger nog mycket mer energi på det än vad andra gör, men ändå kan jag inte hjälpa att jag ibland hatar det jag ser i spegeln.

Men nu till saken, jag var för några dagar sen inne och läste Kisses blogg (japp, jag gör det ibland..) och fick de ett inlägg där hon skrev att hon fortfarande inte var helt nöjd över sin kropp, att hon ville gå ner lite till i vikt och hade kroppsnojor. Hur långt ska det gå? Hon har gått ner massor, är pinnsmal, men är ändå inte nöjd? Ska man till slut behöva ha vikten av ett litet barn för att känna sig nöjd? Jag är fast besluten om att jag vill gå ner i vikt, jag kommer göra det också, men jag undrar då, när kommer jag bli nöjd? När är vi nöjda? En sak som fascinerar mig är att smal förväntas vara det optimala. Är man smal är man snygg och då borde man vara nöjd. Men bara för att man når sin magiska vikt på vågen betyder det inte komplexen försvinner. Jag tror detta är något som ligger i våra huvuden, och hur mycket vi än fixar och trixar för att förändra vårat utseende kommer det inte hjälpa - så länge vi inte är nöjda med oss själv på insidan. Jag är nästan säker på att förändra sättet man ser på sig själv och känner för sig själv är bra mycket svårare än att svälta sig själv. Så därför är det väl inte så konstigt att människor väljer den enkla vägen.

Jag tycker att ni allihopa borde vara nöjda med vem ni är, för ni är alla unika och helt underbara. Livet är fort kort för att gå omkring och vara missnöjd (jag vet, jag är nog inte rätt person att säga det här, men detta är något jag önskar jag kunde leva efter!) och idealet om att alla ska jobba sig till perfektion borde krossas, alla är ju redan perfekta som dom är.

16 things I wish I could call mine


Frukt vs choklad



Istället för choklad, fick det bli fruktsallad. Hade tänkt försöka bryta en dålig vana och byta ut det mesta av godiset mot frukt eller bär. Helt tror jag inte jag klarar, eller rättare sagt, helt vill jag inte - iblaaaand måste man väl unna sig? Choklad är min största last (innan var det rökning men är glad att kunna säga att jag slutat :D) det är egentligen inte det att jag äter det så jätte ofta, mer att när jag väl börjar kan jag inte sluta..


Frukt är supergott, men de som säger att det slår choklad ljuger. Varför är inte choklad och choklad frukt? Eller ännu bättre, frukt skulle fortsätta vara frukt och grönsaker skulle vara choklad.
Då lovar jag att jag skulle bli den största grönsakslovern ever.



Shopping!

Det är inte bra att inte ha något att göra, sitter och klickar hem massa på internet. Älska att man kan sitta hemma i soffan och shoppa!



???


Happy

Fick precis reda på att mina föräldrar och min lillebror kommer och hälsar på mig nästa helg, fredag - lördag! Woooho!!!! På lördag ska dom åka vidare till Göteborg och gå på Liseberg, kanske ska ta ledigt så jag kan följa med?

Har inte träffat dom på evigheter och Malin åker hem den helgen också, så kunde inte komma mer passande. Hade fått vara helt ensam annars ju :( Nu ska jag sätta mig och skriva ihop en önskelista, dom ska få handla med sig massa saker till mig!


SEA FOOD DIET: See food, then eat it!

Jag är så himla trött på mig själv!!! Jag har så stora visioner på hur jag vill att mitt liv ska se ut, hur jag vill förändra det. Som t.ex. det här med min vikt. Jag har väl inte riktigt den strandkroppen jag innan sommaren siktade på att ha. Men det är väl inte så konstigt. Jag gör ju ingenting åt det. Jag tänker ut massa olika sätt att förändra mig själv och mitt liv så det skulle få mig att må lite bättre, men längre än så kommer jag inte. Jag har så sjukt dålig självdisciplin, och jag tror att mycket beror på att jag är lite rädd för att misslyckas. Men hallå, om jag inte ens försöker har jag ju misslyckat redan innan jag började. Jag är seriöst så himla trött på mig själv nu. Nu måste det ske förändringar, kan andra, så kan jag. Jag kan inte bara sitta här och vänta på att saker ska göras åt mig, att mirakel ska hända, innan man vet ordet av det har hela livet gått och man står kvar på samma ställe man stod innan.

Neeeej, usch, skäller på mig själv!


Godmorgon!

Har ni sovit gott? Jag har iallafall, kunde faktiskt somna tidigare än jag brukar. Fast drömde en del konstiga drömmar.. Iallafall så skiner solen ute, för första gången på flera dagar, och jag ska iväg och jobba. Kom precis på att jag inte har någon frukost hemma, vi har lite halv kassa på att handla, vår kyl är inte speciellt full haha. Så nu ska jag springa ner till Smoothiebaren runt hörnan sen ska jag ta trikken till jobb. Slipper stängning idag, skööönt.

Hoppas ni får en underbar dag!


Total makeover

Hittade en super rolig sida där man kan göra makeovers på sig själv, http://www.taaz.com Du kan ändra din frisyr och hårfärg, se hur du hade sett ut om du förstorade läpparna, ändra ögonfärg, eller föra över en kändis look på dig själv. Du kan i stort sett göra om precis allting.. Verkligen ett bra tidsfördriv, tittade på klockan och såg att jag nästan hållt på att göra bilder där i över en timme. Ojsan. Nu hade jag inte något speciellt bra bild och fattade inte helt hur allt fungerade så blev lite kluddigt, men de får duga!


How about my new looks.
Någon som ser vem jag ska föreställa på nedersta bilden?


Forget love. Id rather fall in chocolate

Precis hemkommen från jobb. Fick sluta en kvart tidigare och bestämde mig för att gå hem istället för att ta trikken, i syfte av att vara lite nyttig. Det första jag gör när jag kommer hem är att sätta mig i soffan och äta kladdkaka.. Så bra går det med mitt nyttiga liv. Men hur ska jag någonsin kunna klara mig utan choklad??!


Vad ska jag skriva här?

Vaknade precis.. Så skönt det var att sova, är dock inte ett dugg piggare. Haha, nu ska jag bädda ner mig i sängen med min vattenmelon och en skräckis.


Ju längre du sover, desto kortare blir livet...

Klockan är 19.04 och jag funderar på att gå och lägga mig. Är det okej? Tror faktiskt inte jag gått och lagt mig så tidigt på över tio år.. Men tröttare tjej än jag idag har sällan skådats. Det är en kamp att hålla ögonen öppna! Gud så tråkig jag är


På tal om att sova, är det någon som testat den appen på Iphone "sleeptalk"? Synd att dom inte har en app där man kan filma sig själv i sömnen.. Hade velat se vad jag har för mig. Det är inte ovanligt att lakanet ligger nertrasslat längst ner i sängen när jag vaknar. Hur lyckas jag? Men varför ligga still när man kan rocka även i sömnen? ;)


För övrigt så har bilden absolut ingenting med texten att göra. Tyckte bara det såg så tråkigt ut med enbart en liten pluttig text.


Todays entertainment

Seriöst. Hur lyckas man somna när man sitter vid datorn? Hahaha


Money isnt everyting - there´s also visa and mastercard

Imorse ringde min klocka klockan 6. Fick sparka mig själv upp ur sängen, jag var så sjukt trött. Inatt kunde jag inte somna, först var det för varmt, sen för kallt, sen låg jag fel, sen väsnades folk utanför. Vart sjukt irriterad när jag kollade på klockan och såg att den var 04.15 och jag fortfarande inte hade somnat. Jag klarade mig iallafall igenom hela dagen på jobb och nu sitter jag här och kämpar för att hålla mig vaken.

Ohh ja just det. Idag fick vi leverans på jobb och fick in massa snyggt nytt. Varför är jag fattig?













Harry Potter and the Deathly Hallows part 2

Vi firade vår lediga regniga dag med mat på Fridays och HP på bio. Så sjukt bra filmen var, totalt över mina förväntningar. Jag är en liten HP nörd och denna filmen var lätt den bästa av alla. Satt nog faktiskt och grät lite i slutet, dels för att den var så bra och dels för att det var den sista av alla filmer. Vad ska jag nu längta till?

Åååååh, så bra den var!





Titta vilka mysiga soffor dom har i biosalongerna här i Oslo ..


Back to the 90:s

Alla 90isar - Kommer ni ihåg?

























Egypten, here we come?

Sitter och planerar resan vi hade tänkt åka iväg på till hösten. Jag lääängtar! Vi har dock inte riktigt bestämt vart vi ska åka än.. Funderar lite på Egypten. Eller Thailand? Åhh, jag älskar att resa!

 


Efter regn kommer solsken?

(inte enligt dmi...)

Hej alla underbara!

Så skönt det var att vakna imorse och komma på att jag slapp gå upp för jag är ledig. Wooho! Dock var det inte lika skönt att titta ut genom fönstret och se grå himmel, regn och blåst. Var är solen? Varför timas det alltid så bra att solen skiner när man jobbar och gömmer sig när man är ledig? Hur är vädret i Sverige? Är det fint så sola och bada gärna lite för mig också!

Har ingen aning om vad vi ska göra idag. Vill gå på bio och se den nya Harry Potter filmen. Tror ni den blir jobbig att se på norska?


I haven't been everywhere, but it's on my list

Åh, vad jag vill ut och resa! Bara åka bort från allting som är så otroligt vanligt här. Jag vill inte att mitt liv ska behöva bli avbrutet eller stört av rutiner, jag vill inte fastna på ett och samma ställe, världen är ju till för oss, varför inte passa på att använda så mycket som möjligt av den när man kan? Se nya platser, uppleva nya saker, skaffa sig nya erfarenheter. Jag vill åka iväg utan att behöva ha en plan som måste följas, bara ta dagen som den kommer och spendera den precis vart jag vill för stunden. Låta varje ny dag överraska mig och aldrig veta vart den kommer föra mig. Så mycket mer spännande livet skulle varit på det sättet!

Ska jobba som en galning nu och spara massa pengar så jag kan åka ut och se världen, det finns så mycket att se och så lite tid! Indien, Bali, Jamaica, Australien, Thailand, Mexico, Cuba, Costa Rica, Söderhavet, åååh finns så mycket och jag vill se allt!

Någon som är up for a "jorden-runt" trip inom snar framtid?







hur kan man välja att titta ut över samma sak varenda dag när man kan få se sånt här?!


Äntligen..

..är det helg! Såå skönt. Ser verkligen fram emot min lediga dag imorgon. Ska aldrig mer klaga på folk som klagar på jobbet.. Att jobba tre-fyra dagar i veckan hade passat mig. Eller på nätterna, jag är definitivt mer natt än morgon människa. Nu sitter nyduschad och mysig framför datorn, har smörjt in mig med dove summer glow och måste komma ihåg att påminna mig själv att göra det varenda dag nu och se om jag blir brunare.

 Sitter och väntar på att Malin ska komma hem och se om vi har några planer för ikväll? Vart jätte sugen på att dra ut innan och tänkte att det var ju en jätte bra ide, tills jag kom på hur otroligt tomt det är i min plånbok. Är typ världens fattigaste atm och det är 9 dagar kvar till löning, åh inte bra planerat! Blir till att leva på nudlar och vatten de närmsta dagarna.


Its now or never


Nu är det fredagsmys

Åh, även om jag inte är ledig imorgon så älskar jag fredagar. Då får man äta fredagsgodis! Jag är iofs ganska bra på att äta måndags, tisdags, onsdags, torsdags godis också, men fredag är ändå speciellt. Fredag firar vi med Smash! Så himla gott. Ni måste smaka, om ni inte redan gjort det!


Easytone

Kom att tänka på en sak. Jag har använt mina easytones dagligen nu i två veckor, i hopp om att få lite snyggare (Större tack!!) rumpa. Dom ska ju träna din rumpa och dina lår.. Undrar bara, borde man inte få träningsvärk? Iallafall lite? För jag känner ingenting :( Jag kanske går fel. Man kanske måste gå i en viss hastighet? Eller så kanske dom inte funkar.. Så tomten om du läser detta önskar jag mig nya skinkor till jul. Jul skinka går också bra.




Här är mina snyggingar, som tydligen inte vill forma min rumpa..


Thank god its friday

För det innebär ju helg! Eller? Oj, nä, just det. Jag ska ju jobba imorgon också :( Vilket betyder att jag inte ska göra något speciellt alls idag. Tur att det är tråkigt väder och regnar också, då är man oftast inte speciellt taggad på att sticka ut. Vad ska ni göra alla fina? Ska ni ut och partaja kan ni väl ta en drink eller två för mig också!

Tänkte på innan hur kass jag är på att uppdatera på morgonen/dagen. Men nu när jag börjat jobba känns det knappt lönt, jag gör ju alltid samma sak innan jobb ändå. Går upp, duschar, gör vid mig och äter frukost. Det hade liksom blivit "Ja och nu sitter jag och äter frukost och ska snart till jobb" - precis som igår, i förrgår, dagen därpå och dagen innan det.. Men tänkte faktiskt att jag skulle ta reda på hur man gör tidsinställda inlägg, så kan jag skriva ihop något i stil med "Hej, nu är jag på jobb, vad gör ni?" så inte min blogg blir så himla tom på dagarna. Det är ju skittråkigt!

Nu ska jag vänta på att min sambo kommer hem så jag kan få mat. Är huuungrig!



Fastnade verkligen inte på bild idag (inte för att jag är super fotogenisk annars men idag var verkligen extremt) så mina händer fick äran att vara med istället. Det är ju trots allt dom som får skriva allting här. Ser ut som att händerna tillhör två olika människor?


En clown?



Neeej. Det är ingen clown. Det är bara jag som kletat lite döda havet i ansiktet i hopp om att det ska få mig att bli lite snyggare.


Kat Von D

Innan jag dör vill jag åka till L.A, ta mig till L.A Ink och låta Kat von D kladda lite (mycket) på mig. Jag älskar tatueringar, jag älskar speciellt tatueringarna på hennes armar, så sjukt snyggt med helarmar. Hur awesome hade det inte vart att få en tatuering gjord av henne? Hon är så jäkla grym!









Räkor till middag

Nu blir det räkor! Mums. Vet ni, jag tror vi har hittat det enda som är billigt i Norge. Vi betalade 18,50 för ett kilo räkor.. Det är sjukt billigt. Man börjar nästan undra om det verkligen är räkor? Men det luktar och ser ut så. Återstår att se hur det smakar!


Torsdag

God morgon! Ja för mig är det morgon, jag gick upp för en timme sen.
Nu sitter jag och äter min nyttiga musli frukost, tittar på hemliga prinsessor (varför föddes man inte som prinsessa??) och laddar inför jobb. Längtar så till söndag då jag är ledig!


och jag ska aldrig mer säga sanningen, till nån som saknar förmåga att förstå

Känns som hela mitt liv bara är totalt kaos. Tänkte skriva "just nu", men vore fel, för kan inte komma ihåg sist det kändes som jag hade ordning. Min ångest vill inte släppa och så får jag reda på saker som bara gör det värre. Jag känner mig så totalt lost! Det finns så mycket i mitt liv som inte är som jag önskar att det vore, ska jag vara ärlig så är det nästan ingenting som stämmer. Och jag är så arg för att jag ännu inte kommit på hur jag ska förändra detta, känns som att det kvittar vad jag gör för att allting fortsätter bara vara som innan. Jag tror det svåraste som finns är att inse att det är sig själv man behöver förändra, sen bara sitta fast för att man inte vet hur man gör. För om jag inte mår bra, hur kan folk i min omgivning då må bra? Om jag inte tycker om mig själv, hur kan andra då göra det? 

Och jag har sån otrolig hemlängtan emellanåt, jag längtar hem till livet som jag vet det. Jag längtar efter min mamma som alltid är den enda som vet vad hon ska säga för att få mig att må bättre, som alltid har de rätta svaret på precis allting, som alltid förstår mig eller alltid försöker. För henne är mina problem aldrig för stora och aldrig för små, dom bara är. Nu vet jag inte vem jag ska vända mig till, jag säger hellre inget än säger sanningen till någon som inte kan förstå. Nu känner jag mig totalt helt ensam och - ensam är inte stark!
Det är inte det att jag inte gillar förändringar, jag vill ju inget hellre än att förändra mitt liv, men att inte veta hur gör mig rädd. När jag bestämde mig för att flytta hit ville jag inget hellre än att komma bort från allt som det varit förut, förändra mig själv och förändra mitt liv, stå på ruta ett någon helt annanstans - men jag känner mig likadan, allting känns likadant, bara det att jag är sex timmar iväg från det som känns tryggt för mig. Så vad gör jag här??? Men samtidigt - vad skulle jag gjort hemma? Är det inte värre att bara stå still på samma ställe hela livet? Nu har jag iallafall bytat land.

Jag tänker ofta att allt kommer bli bättre med tiden, brukar man inte säga det? Men jag inser innerst inne att det är jag som måste förändra mig själv för att mitt liv ska kunna bli bättre, jag måste göra mig själv lycklig för det är ingen annan som kan det. Men om man inte har orken? Om man tycker att allting bara känns så otroligt jävla meningslöst för det mesta och inte har lust att göra någonting. Vad gör man då? Kan man verkligen klara av allting själv? Varför är det så lätt för en människa att få en annan människa att känna sig totalt värdelös - nästan genom att inte göra någonting? Och varför har människor sen så svårt för att få andra människor att känna motsatsen? Och hur får man andra människor till att tycka om en? Jag vet att jag har svarat på den frågan själv ovan i inlägget, men varför kan inte alla bara tycka om alla? (Jag vet att det är praktiskt taget omöjligt, kommer alltid finnas någon man inte tycker om) - men varför har vi människor fördomar och förutfattade meningar om människor så fort vi ser dom för första gången? Varför måste vi göra det så svårt för varandra, varför kan vi inte bjuda till lite mer? Ingen vill väl vara utanför.

Jag vet att det är vi själva som formar våra egna liv. Men jag vet bara inte hur jag ska göra! Jag vet inte var jag ska börja eller hur jag ska fortsätta.

Och sen har vi ensamheten. Jag har inga problem alls med att vara ensam - jag älskar det. Att bara vara för mig själv. Men jag vill inte känna mig ensam! Jag vet att alla känner sig ensamma någon gång, men vad jag än gör, vem jag än är med eller inte är med, så känner jag mig ensam - med få undantag. Och jag hatar att alltid behöva känna mig så ensam och osäker i praktiskt taget alla situationer!!!

Nu har jag blottat hela min själ för er, men det spelar egentligen inte så stor roll. Jag har ändå ingen aning om vilka som läser det här och detta är sanningen - även om jag säger ut det högt eller håller det för mig själv. 

Kan också tilläggas att jag vet att jag inte är ensam i världen om att ha problem - kanske låter lite så på mitt inlägg - men det är ju min blogg och mina problem och jag hade liksom ingen annan just nu att berätta detta för.



Kvällsmys

Nu blir det kvällsmys och titta på Beastly. Verkar bra?





i.d. bare minerals

Förresten... Någon som har testat id bare minerals sminket? Tänkte beställa hem ett startkit, så jag får ju bara hoppas på att det är så bra som det sägs vara. Kan ju vara skönt att låta huden andas lite så man slipper gå runt och se ut som en svettig gurka nu när det är så varmt ute. Har ni testat det så berätta gärna vad ni tycker!


What is food and where can I download some?

Hej alla fina! Hur har eran dag varit?

Jag bestämde mig idag för att börja mitt nya, nyttiga liv. Därför åt jag musli till frukost. Det är väl nyttigt? Hade tänkt att eftersom jag helt missade beach 2011 får jag väl fokusera på skidbacke 2011 istället? Framtiden får utvisa hur det går, men jag känner på mig att det kan bli knepigt för jag är inte alls bra på sånt här. Jag är helt värdelös på att äta rätt. Antingen äter jag för lite, äter oftast inte mitt första mål för dagen förrän runt 4 på eftermiddagen och sen något innan jag går och lägger mig eftersom att jag alltid är uppe så sent. Eller så äter jag för mycket, små äter hela tiden och äter ingen ordentlig middag.

Jag har verkligen sjukt dålig koll på vad som är bra att äta! Eller bara för fantasilös för att komma på nyttiga middagar.. Men hallå, har ni några bra tips angående det här eller sitter inne på recept för smaskiga nyttiga middagar - dela med er! Ge mig förslag!

Sen var det någon som nämnde att man måste röra på sig? Hade verkligen planerat för att jag skulle börja jogga när jag flyttade hit, alla är så sjukt hurtiga här i Oslo, blir lite avundsjuk, men - jag glömde joggingskorna hemma när jag flyttade. Var det undermedvetet kanske? Hur som helst så får jag vänta tills mamma och pappa kommer hit och hälsar på, de får ta med skorna! Håller även på för fullt att leta efter ett innebandy lag här i Oslo så jag kan fortsätta spela. Kommer sakna det alldeles för mycket :(

Nu ska jag försöka slänga ihop något nyttigt av det vi har i kylen ...



Är osäker på om den här muslin överhuvudtaget har något nyttigt i sig ..


Hoppas..

Letar lägenhet som en galning! Får hoppas att det går vår väg nu.. Det får vi snart reda på.




Tisdag

Tjolahopp!

Oj så kass min uppdatering har varit idag.. Förlåt, men det finns faktiskt ingenting jag kunnat göra åt det :( Jag har precis kommit hem från jobb! Och snart ska jag gå och lägga mig igen, för imorgon ska jag upp klockan sju.. Skönt, då slipper jag sova bort dagen ;) Ännu skönare att man slutar så tidigt, då har man tid att göra saker efter. Jag hoppas på sol, så jag kan få åka till stranden, jag har fortfarande inte varit där!!

Just nu sitter jag och väntar på maten, Malin är kock idag. Undrar vad jag får för gott.. Åh vad trött jag är.



Cheesecake



Vi försökte oss på att göra cheesecake. Ska bli spännande att se hur den smakar..


Juicy couture ♥



Älskar deras parfymer. De luktar så himla gott! Och om dom inte hade gjort det hade jag säkert velat köpa dom bara för att flaskorna alltid är så otroligt söta..


Lägenhetsletande.

Sitter och tittar på massa lägenheter, vi måste ju snart hitta en egen. Åh hittade en superfin, men det är ju inte direkt billigt att bo här. Ingen som är sugen på att flytta till Oslo? Vi hade behövt en till att dela lägenhet med. :)




Hur fin var inte denna? Den vill jag ha! Den har tom. walk in closet.


Måndag

Precis hemkommen från jobb. Fick vara med på min första leverans idag och började därför halv åtta = död. Jag har nog helt seriöst inte gått upp så tidigt sen jag gick i skolan, med få undantag. Nu är det bara att vänja sig vid att göra det två gånger i veckan. Det är ju faktiskt inte så farligt, kunde haft oturen att behöva göra det varje dag.

Har varit superfint väder hela dagen, så klart när jag jobbar? så tänkte att jag skulle sticka till stranden när jag slutat. Men då försvann självklart solen.. Tror att gud straffar mig för någonting. Kan bara inte komma på vad.


Hann med lite shopping på vägen hem.. Den här bodylotionen ska göra dig lite brunare utan att du behöver sola (behöver jag, blekfis) Undrar om den fungerar? Någon som testat?


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥


Åh, tror att jag precis blev lite kär. Önskar bara att min lön kunde komma nu, så att jag kan få handla upp den.


Today I dont feel like doing anything

I just wanna lay in my bed



Bakismyser


Söndag

Godmorgon! Jag vaknade precis. Helt sjukt vad trött jag är och när jag vaknade kände jag ett litet uns av huvudvärk. Uhääää, hatar bakfylla.. Tur att det är söndag och regnar ute, känns inte lika hemskt då.

Igår var vi iallafall på La Belle.. Blev det ändå för vi kom inte iväg härifrån förrän runt ett. Vid halv tre drog vi därifrån för att vi skulle kolla in ett ställe Hanna tipsade om, Blue Note. Men när vi kommer dit får vi reda på att det är 24. Man bara va? Nu när vi äntligen fyllt tjugo liksom och får komma ni överallt måste bi tydligen fylla 24? Inte rättvist.

Slutade med att vi bestämde oss för att gå till Mcdonalds, för den obligatoriska fyllematen (alla uteställen stänger liksom 3 i Norge. Tidigt??) och självklart började det ösa ner. Fast vi hann aldrig in på Mcdonalds, utanför blev vi uppraggade av två - viktigt - icke schtekiga stureplanare och följde med på efterfest. Har svårt att hitta ord för att beskriva det vi fick uppleva, haha..

Förresten, killarna jobbade båda som finans ngt blablabla här i Oslo och vi lyckades få fram deras månadslön. Jag säger bara, jag har verkligen satsat på fel bransch. O M G.

Nu ska vi fixa ihop något att äta, sen ta våra ostbågar och bädda ner oss i soffan.
Är det möjligt att jag fortfarande kan vara full?




Hemma!

Kom precis hem och nu ska jag dyka ner i sängen. Så sjukt trött. Vilken kväll!! Jag ska bli finansare.




Trött, trött, trött tjej


Just nu




Skål!


HELG!

Precis kommit hem från jobb och nu håller vi helg! Så skönt. Iallafall fram till måndag då jag går på ett 6dagars pass. Hur ska jag orka???

Ikväll är utgång planerat (om vi orkar? trötta tjejer) Vi har inte varit ute i Oslo än ju, kanske dags att kolla in utelivet här? Eller jo, vi firade ju 17maj här men då var vi bara på ett ställe och vi stannade i ungefär 15 min för att det var så himla dött.. Så får hoppas att vi hittar något super ställe ikväll!

Nu ska jag äta pizza från igår (mmm fancy) duscha och ta en powernap.


Godmorgon!

Har ni sovit gott? Idag var jag uppe med tuppen (eller njääe, inte riktigt men iallafall tidigare än jag brukar..)
Varför? Joo, för att vi skulle till vinmonopolet och köpa vin. Självklart kom jag på precis när vi kommit dit att att jag glömt mitt leg hemma.. Så det var bara för mig att springa tillbaka och hämta det. Sa ju att jag är världens sämsta på att komma ihåg att ta med mig båda korten!

Nu ska jag springa så jag hinner med trikken till jobb. Vad ska ni hitta på för kul idag? :)


Fredagsmys





Ikväll fokuserar vi på det ätbara och är allmänt onyttiga. Hittade mitt älskade smash - sååå gott.


Jag önskar mig..



Eller iallafall en fotmassage och ett skönt fotbad. Jag har helt kolossalt ont i mina fötter, jag får i princip halta hem efter jobb. Zara i all ära, men skorna man får att jobba i är bland de obekvämaste jag någonsin satt på mina fötter! Jag måste köpa ett par bra skor att jobba i, tycker synd om mina fötter. :(

Inte bara fötterna som blir utmattade, min hjärna verkar inte riktigt hänga med heller. När jag skulle hem från jobb idag satte jag mig på trikken och märkte inte förrän vi hade åkt tre stopp att jag satt på trikken på fel håll. Jag känner mig helt död.

Nu låter jag väldigt gnällig.. Usch, inte meningen. Det finns ju massor av bra saker också. Jag har ju ett jobb? Om onda fötter kommer på köpet, så so be it.

Idag är det tydligen fredag. Skrämmande hur dålig koll jag fått på veckodagarna sen jag flyttat hit och denna veckan har bara flugit förbi. Det är fredag idag och jag ska göra absolut ingenting. Jag känner mig som världens tråkigaste, men jag orkar faktiskt inte! Vi pratade om att sticka ut, men Malin slutar inte förrän halv åtta och kommer antagligen vara lika trött som mig. Dessutom jobbar vi båda två imorgon också.

Kommer jag alltid vara såhär tråkig nu?


Såhär tråkig är jag idag..


#3




Innan jag dör vill jag åka till Las Vegas.
 Där vill jag bo i en lyxsvit på Bellagio, ha massvis med pengar som jag kan spendera på de olika casinona och äta frukost 24/7.  Jag vill träffa enarmade banditer och kändisar och se en riktig Las Vegas show.









Hörrni!

Jag har tänkt på en sak - varför är ni så himla kassa på att kommentera? (Utom du Belle, all cred åt dig haha!)

Ni vet ju vem jag är. Det är väl inte mer än rätt att jag får veta vilka ni är? Jag är ju nyfiken. :)


Who run the world?

Har försökt att komma in på internet i ungefär en timme nu, de jävlas med oss och stängs av hela tiden. Hade precis tänkt ge upp när det äntligen började fungera igen. Skööönt, kände mig lite halvt handikappad, har inte varit utan min dator på evigheter nu. När jag bodde hemma satt jag nästan aldrig vid datorn, det var väldigt sällan, sen jag flyttade hit går det inte en dag utan att jag använder den. Asocial jag har blivit? Det var ju liksom inte meningen.. Men egentligen är det väl inte så konstigt, känner ju knappt någon här i Oslo än. Bara Malin typ och henne träffar jag ju varenda dag.

Åååh, nu tappade jag tråden, det var inte riktigt det här jag hade tänkt skriva om? Vad hade jag tänkt skriva om egentligen?

Joooo, jag tänkte ju berätta att det var ungefär en och en halv timme sen vi kom hem från jobb. Vi kände oss lite lata idag efter att ha slitit en hel dag (hmm?) och köpte mat på vägen hem. Gatukökshamburgare, hur gott??! Måste dock sluta äta ute, allting i Norge är så sjukt extremt dyrt. En hamburgarmeny kostar 99 kr. Vill inte ens räkna ut vad det blir i svenska.



Jobb jobb jobb

Halloj!

Blir en liten såndär halv kass uppdatering nu, jag och Malin har precis blivit klara och ska sticka iväg och jobba.
Vi ska jobba på samma ställe idag och börjar och slutar samtidigt, det är ju skitbra! Jag är faktiskt lite nervös, idag ska jag göra i princip allt det jag gjorde igår - fast helt själv. Nu bara längtar jag tills jag har kommit in i det och kan allting, kommer vara mycket skönare då. Får väl se till att lära mig snabbt!

Nu ska vi dra oss ner mot trikken så vi inte kommer försent.

Vad ska ni hitta på idag? Också jobba? Eller ni kanske har strandväder och ska ligga och sola hela dagen? :)


I R R I T E R A D

Ååååååh, gud, jag är så sjukt irriterad just nu. Jag kan bli så sjukt irriterad på odrivna människor. På människor som aldrig tar tag i någonting utan bara förväntar sig att alla andra ska göra allt eller att det helt enkelt fixar sig på något sätt. På människor som man måste säga till tusen miljoner gånger innan någonting händer och som inte är det minsta handlingskraftiga eller initiativrika.


Det finns faktiskt människor som man lite vagt kallar systematiserade människor. Det är personer som bara följer systemet (kan liknas vid fiskar som följer strömmen - brukar man inte säga "Det är bara döda fiskar som följer strömmen?") - gör det som alla andra gör och det som förväntas. Går klart skolan, fixar bra betyg, skaffar ett jobb. Och bara nöjer sig med allt detta, eftersom detta är vad alla andra gör och detta anses som rätt. Har ni någonsin träffat en människa som har avsaknat empati? Personen i fråga har känslor, självklart, de har väl typ alla? Men är inte speciellt emotienllt utvecklad. Vilket innebär att denna person aldrig i hela sitt liv har varit riktigt deprimerad, riktigt sjukligt ledsen, men aldrig heller superöverlyckligt glad. Allting känns liksom alltid bara likadant. Här tillhör också att personen liksom inte har några egna egentliga åsikter och när man frågar något kan man räkna med att man 9 gånger av 10 får samma svar: "Vet inte" "Kanske" eller något liknande. Nej men hallå, jag frågar inte efter din ÅSIKT eller vad du TROR och förväntar mig ett korrekt svar? Du har väl en åsikt?? Du måste väl tro något?

Jag blev nyligen bekant med begreppet systematiserade människor och har nu när jag tänker efter har jag mött människor som passar in på dessa kriterier. Först nu förstår jag varför det har varit så svårt för mig att umgås med dessa - de kan ju liksom aldrig riktigt förstå hur jag känt mig i vissa situtioner och eftersom att deras åsikter oftast är väldigt svaga eller ibland inga är det svårt att föra en meningsfull konversation. Och jag är en person som tycker det är viktigt att personen jag för en konversation med har åsikter, tankar, funderingar - annars blir det liksom lite mer som en monolog? Då hade jag kunnat sitta och prata med mig själv. Tråkigt???? Alltså, vad är det som gör en människa till en unik människa om människan inte har en massa åsikter och funderingar och tankar? Vad gör människan tills just den personen den är om den bara gör det alla andra gör och försöker efterlikna? Om den liksom inte har en egen "liten människa" inuti sig?

Vet faktiskt inte varför jag kom att tänka på detta nu, var bara en sak som gjorde mig väldigt irriterad precis och kände att det kanske kunde hänga ihop lite med detta. Möjligt att min text blev väldigt rörig och osammanhängande i detta inlägget, men det får ni stå ut med.

Jag har ju glömt att berätta!


Oj. Jag kom precis på att jag faktiskt inte har berättat var jag jobbar. Eller? Det har jag totalt glömt bort.
Men jag får väl göra det nu. Jag jobbar (än så länge bara en provanställning, but still) på ZARA. :)



Mitt huvud är en enda röra..

Puuh, vilken dag. Hur har er dag varit? Har ni hittat på någonting roligt?

Jag har precis kommit hem från jobb och mitt huvud är i en enda röra! Så otroligt mycket saker att lära sig, mycket mer än jag hade förväntat mig. Och saker jag inte ens hade kunnat tänka mig spelade någon roll. Jag fick lära mig att om  plaggen har tjocka hängare ska det hänga 6 plagg på varje stång, har plaggen smala hängare ska det däremot hänga 8 - vem kunde tro att det var så avancerat? Man ska inte underskatta butiksbiträden, tydligen finns det mycket mer de måste kunna än man tror! Att bara vara på lagret var ju som att försöka orientera sig igenom en djungel.. Flera gånger trodde jag faktiskt att jag skulle gå vilse. Men på det stora hela tyckte jag det gick bra, det var roligt och det var skönt att som omväxling vara igång och göra någonting! - inte bara ligga och dega i sängen.

Nu ska jag däremot göra lite mat, sen bädda ner mig i sängen och kolla på film och ladda inför ännu en jobbdag imorgon!




Typ såhär rörig känner jag mig.. Makes sense??


Off to work

Nu sticker jag iväg och jobbar.

Wish me luck!!


Godmorgon..

Var meningen att jag skulle gå upp i hyffsad tid idag. Jag vaknade kvart i tolv och ligger fortfarande kvar i sängen.
Vilken sjusovare jag är.

Nu ska jag få upp mig själv ur sängen, hoppa in i duschen och göra mig redo för jobb. Tjooooho!


Godnatt!

Nu ska jag och mitt rufs krypa ner i sängen och läsa. Vanligtvis brukar man väl ha morgonrufs, inte kvällsrufs? 

Förhoppningsvis kan jag somna lite tidigare idag än jag brukar, så jag är pigg och utvilad imorgon på min första jobbdag.
Är jag knäpp som längtar?


Skype.



Skypar med mamma och en söt liten katt.

 


Just nu



Rolig tjej som bara somnar sådär????
BOOOOOOORING.


Innan jag dör ska jag..





När jag började högstadiet kom jag på att jag ville bli make up artist/stylist när jag blev stor. Det vill jag fortfarande. Eftersom det inte fanns någon sådan linje att välja i gymnasiet (när jag började tvåan infördes en ny linje - stylistlinjen - VARFÖR INTE ETT ÅR TIDIGARE!?) tog jag samhälle istället. I efterhand ångrar jag att jag inte tog friösr istället, det ligger ju en bra bit närmre ämnet jag egentligen var intresserad av.
Jag bestämde mig sen för att jag efter gymnasiet skulle skaffa ett jobb och spara ihop pengar så jag kunde gå en makeupartist utbildning.

 Så långt har jag inte kommit än, men nu har jag skaffat ett jobb så då återstår det bara att spara!





Meet mrs Angelina Jolie



Wooow, blev helt fascinerad när jag såg det här videoklippet. Den här tjejen vet verkligen hur man använder smink! Hon blev verkligen oerhört lik henne. Varför är inte jag så duktig? Sånt här vill jag också kunna.

Nu kom jag precis på en sak att lägga till på min "att göra innan jag dör lista".



Mini Oslo guide.

Hejsan svejsan!

Vi hade ingen tur med vädret idag, jätte molnigt och inte en enda gnutta sol. När hade sommaren tänkt komma? Mina planer om att bli brun som en pepparkaka får nog läggas på is ett tag.. Hur är vädret i Helsingborg? Hoppas ni har det bättre!

Jag var precis nere och tittade i brevlådan och såg att mitt bankomat/id hade kommit. Jag är jätte lättad över att i princip allt är fixat nu, det enda jag väntar på är min dosa till internetbanken, den klarar jag mig utan ett tag till
När vi kom till Oslo var det så mycket att fixa och jag var övertygad om att allt bara skulle gå åt skogen - nu är allt äntligen K L A R T!

Vi har fixat skattekort, norska personnummer, folkbokfört oss i Oslo, fixat norska telefonnummer, öppnat varsitt konto (inte att glömma är att om du vill föra över pengar till ditt svenska konto måste du även öppna ett shiftkonto) och beställt bankomatkort/id och skaffat jobb (under förutsättning att min provanställning leder till vidareanställning)! Vi hade tur som slapp behöva tänka på boende utan hade förmånen att vi kunde bo hos Lina och Johan nu i början.

Om man kommer helt ny till ett land och har så mycket att fixa kan man lätt bli förvirrad - och här går de efter något konstigt system att om du inte har skattekort och d-nummer (tillfälligt norskt personnr) kan du inte få ett arbete och vice versa - något som gjorde oss ännu mer förvirrade! Så om det är någon där ute som funderar på att flytta hit och börja jobba kan jag rekommendera att ni försöker fixa ett dnummer och ett skattekort så fort som möjligt, så ni inte behöver sitta och vänta på det som vi behövde. Men man får inte glömma bort alla små saker som inte syns - kolla upp hur din försäkring funkar här och vad den täcker, hur du som svensk ska deklarera och vilka avdrag du kan/ska göra och hur mycket du ska skatta. Min hjärna var en enda stor röra de första veckorna, men (nu säger jag det igen) NU ÄR ALLT KLART!!!

Och imorgon är första dagen på mitt nya jobb, jag längtar så! Är alldeles för rastlös för att bara gå omkring hemma och ett tag trodde jag att jag skulle bli knäpp, så jag ser verkligen fram emot att börja jobba. Men jag kommer säkerligen inte kunna sova inatt och må lite illa av nervositet imorgon, det är ju så mycket nytt jag kommer behöva lära mig.

Oj, jag såg nu att inlägget blev lite längre än jag tänkt mig, men nu fick ni en liten halvguide om hur man går tillväga om man vill flytta till Oslo och börja jobba.


Och såhär snygg blev jag på id:t. Jag visste att det skulle bli illa men detta är ju oerhört fult, ser ut som en kille. Är jag ensam om att ha en förmåga att alltid bli så extremt ful och olik mig själv på varenda pass och idkort?! Körkortet är inte speciellt snyggt heller..


Nattuggla.

Klockan är 00.55, i Oslo ligger alla och sover och jag känner mig piggare än någonsin. Vad gör man då? Jooo, man fördriver tiden med att svara på frågor i en oändligt lång lista. Och hoppas innerligt att man hinner bli åtminstone lite trött innan man svarat klart.


Vad heter du? Cathleen Guldestam
Vart bor du? I Harry Potters skrubb som numera finns att hitta i Oslo. Näää! Inneboende i Johans & Linas fina lägenhet på Frogner.
Trivs du där? Japp än så länge har jag inte speciellt mycket att klaga på.
Brukar du läsa horoskop? Nej blir så nojig
Har du körkort? Japp, är nog världens grymmaste bilförare (??)
Äger du några Converseskor? 8 stycken, världens bästa skor
Favoritdjur? Katt utan tvekan!
Vad spenderar du dina pengar på? Kläder, mat och ännu mer mat. Har en sjukt dyr ovana att äta alldeles onödigt för mycket ute.
Senaste konserten? Oslo live.
Festar du mycket? Ibland, det beror helt på vad det är för väder och hur rik jag är för tillfället. Ibland blir jag så totalt ofestig, så då får jag rycka tag i mig själv och se till att festa upp mig.  

 


Festade sönder Magaluf med mina två förtrogna, kan tänka mig att även levern fick ta sig en smäll eller två.

Sprit, cider, vin eller öl? Vitt iskallt vin. Får gärna vara tre apor!
Brukar du bli för full? Njäe, allt är ju relativt.
Antal kuddar i sängen? Två, fast jag använder bara en.
Kan du baka bullar? Ja. Världens bästa bullar dessutom.
Har du varit med i scouterna? Ja tänka sig att det har jag. Jag var alltid redo på två möten, sen sket jag i det.
Bläck eller blyerts? Bläck
McDonald’s eller Burger King? Varför finns inte Max med? Max, max, max!
Är du allergiskt mot något? Bruna bönor. UHÄÄÄÄÄ
Äger du ett busskort? Inte ett fungerande.
Dricker du blå, grön eller röd mjölk? Röööd! Eller här i Oslo är den rosa.
Hur ser du ut idag? Svettig. Har varit så sjukt varmt idag!
Har du haft sex idag? Nope.
Nästa mål i ditt liv? Lära mig springa. (Låter urkonstigt jag vet, förbättra min kondition säger man kanske??)
Vad såg du senast på tv? Hmmmm, disaster date på MTV
Hur svarar du i mobilen? "Hej" oftast. Beror på lite vem som ringer.
Vem ringde du senast? Hanna.
Vad sa den du ringde?  Ingenting för hon svarade inte :(
Antal timmar sömn inatt? 9. Och ändå var jag supersliten när jag vaknade!
Vad innehåller din favoritnattmacka? Majonäs, salami, ost, rödlök och tomat. Såååå gott! Men då måste det vara en dubbelmacka, annars blir det inte samma grej.



Såhär full kan jag tydligen bli.

HAR DU NÅGONSIN...

Bråkat med ditt husdjur: Ja, bråkar ofta med min extremt överjobbiga katt.
Drömt något helt galet och så har det hänt dig nästa dag: Nope
Är du ensam nu: Nej, Malin ligger och snarkar bredvid mig. Så jag är ensam om att vara vaken..
Låtar som fastnar i ditt huvud ofta: Massa superjobbiga julsånger under julen.
Vill du gifta dig: Det vet jag faktiskt inte.
Vill du ha barn: Ja

FAVORIT...
Rum i huset: Jag bor inte i ett hus.
Typ av musik: Jag lyssnar på i princip allt.
Månad: Oj, har faktiskt aldrig tänkt på om jag har en favorit månad förrän alldeles nyligen. Kom fram till att jag inte har någon.
 Sten: Tror inte jag har någon sån heller faktiskt.

DE SENASTE 48 TIMMARNA, HAR DU...
Gråtit: Nope.
Köpt någonting: Ja, en halv vattenmelon, ägg & en purjolök. Purjolöken är det billigaste jag handlat i Norge hitintills, den kostade mig 1 krona och 20 öre!!
Varit sjuk: Niix
Sjungit: I duschen kanske? Minns inte.
Sagt “Jag Älskar Dig”: Nej
Velat säga till några att du älskar dem: Ööh, nääe?
Träffat nån ny person: Japp, en supersöt gammal tant som visade oss vilket håll vi skulle gå idag när vi gått vilse.
Saknat någon: Ja! Jag saknar min mamma!
Kramat någon: Nope

SENASTE...
Låt du hörde: Chris Medina- What are words. Ruskigt bra!
Film du såg: Alltså, minns knappt.. Tror det var Rango?
Drink du köpte: Räknas öl?
Sak du stal: Tog plastgafflar på Ica idag utan att ha köpt tapassalladen de egentligen är till för.
Mat du åt: Tonfiskröra på macka. Såååååå gott.
Gången du åt en korv: Längesen. Jag är inte så väldigt förtjust i korv. Isåfall ska de va IKEAkorv.
Senaste människa du slog: Jag slåss inte!
Senaste stora bussresa: Bussresan till Oslo för en dryg vecka sen.
Senaste dusch: Igår. Tänkte att eftersom jag svettats så mycket att jag var genomblöt idag behövde jag inte duscha.
Senaste irritation: Att jag inte kunde få bilderna ovan att vara i mitten, fast jag vill ha dom i MITTEN!!!!
Senaste glass: Kolatop på Meny idag.
Senaste skjortan du haft på dig: Använder typ inte skjorta? Fast om jag gjorde så önskar jag att det hade varit min snygga pojkväns skjorta som blev sådär oversize på mig och bara fick mig att se galet sexig ut.

FÖRSTA

Första bästa kompis: Belinda Bernfort. (still are)
Första inhandlade skiva: Hoho, skulle gissa på Smurfhits.
Första förälskelse: Den ena av bröderna i Hansons. Han snygga.
Första begravning: Farmor
Första piercing/tatuering: I örat.
Första fiende: Scar i Lejonkungen. Avskydde verkligen honom för att ha dödat Mufasa. 


Jag känner inte mig ett dugg tröttare. :(
 Bara extremt kissnödig. 


Måndag


Vi irrade runt i två timmar och letade efter en strand - som vi aldrig hittade. Varför frågade vi inte någon om en ordentlig vägbeskrivning innan vi satte oss på bussen?! Var verkligen genomsvettig, det var ökenvarmt ute och vill bara slänga mig i havet. Istället fick jag nöja mig med ett fotbad.










Das Beach

Tänka sig att min soldans fungerade!!! Strålande sol ute. Nu hoppar vi i bikinin och skyndar oss till stranden.

Jag önskar mig...




SOL!!!!

 Bara en liten gnutta i någon timme hade räckt. Är det för mycket begärt? Jag är så desperat att jag ska gå ut och dansa soldansen nu. Hoppas det hjälper.


To do before I die

Igår kväll när jag inte kunde sova låg jag och tänkte på saker jag vill göra innan jag dör. Så nu tänkte jag dela med mig lite av mina drömmar till er!





Jag vill bada med delfiner!!!
Det har varit en dröm för mig ända sedan jag började drömma. När jag var liten och folk frågade vad jag ville bli när jag blev stor var jag bombsäker på att jag skulle bli delfinskötare på Kolmården. De måste ju ha världens drömjobb!! Tänk att få vistas bland såna underbara djur och få betalt!! Avis.
Jag kommer ihåg hur många gånger jag önskade att pappa skulle bygga en pool ute i trädgården där vi kunde ha en delfin. Jag fick en pool - men ingen delfin.


Söndag




Fika på majorstuen.

Nu ska vi möta upp Hanna på trikken, sen ska vi åka ner till majorstuen för en mysig fika.


Följa med Jack Sparrow och leta efter ungdomens källa?

Om jag ska lita på min iphone app är det såhär jag kommer se ut när jag är gammal..


Usch, jag fasar! Jag kommer ju bli en jätteful rälig gammal tant - ingen sån söt gullig som alla barn älskar och hälsa på för att jag alltid bjuder på godis. De kommer ju va rädda för mig.


Färga ögonfransarna..

Tänkte försöka mig på att färga ögonfransarna och kanske ta lite färg i ögonbrynen också? Mycket till liv man har, färgar ögonfransarna mitt i natten - men jag är jätte rastlös och inte det minsta trött! Och vädret är helt för tråkigt att gå ut i, blir jätte omotiverad. Mysigare att vara inne och pyssla om sig själv!

Lev idag - imorgon kan det vara försent

Är arg, irriterad, har hemlängtan och idag är allt bara så jävla tråkigt. Och tråkiga dagar lämnar mig helt ensam åt mina tankar.

Jag har ofta tänkt på att man inte alltid lever livet fullt. Om du visste att ditt liv skulle ta slut imorgon - vad skulle du göra då?  Jag skulle lagt alla möjliga hinder åt sidan och göra precis allt det där som jag innerst inne alltid drömt om - men aldrig riktigt vågat.

Tänk om fler människor hade kraften och modet att leva i nuet. Om fler människor hade viljan att älska och visa kärlek till sina medmänniskor. Vilken underbar plats vår jord skulle bli!

Men allt som oftast är inte verkligheten närvarande hos oss. Av någon anledning lever vi imorgon under tiden som vi fortfarande grubblar över igår. Tankar som "Om jag inte hade..." "Jag hoppas att.." hindrar oss från att njuta av livet fullt ut. Man måste våga ta vara på livet och sig själv - för det enda vi vet med säkerhet är att ingen kommer gå levande ur livet. För att kunna njuta av livet gäller det att du är närvarande när det händer.

Carpe diem - För mig är detta en tuff sanning och jag hoppas att jag en dag kommer att kunna leva efter den - fullt ut!






Hade välkomnat en semesterresa med öppna armar just nu. Ligga på stranden med en paraply drink i handen och bara njuta av livet. Bara göra ingenting och precis vad man vill.
Den norska sommaren är ju precis lika tråkig som den svenska - en jäkla massa regn! Eller ni kanske har jättefint väder i Sverige just nu och har skickat hit allt regn? :(


Skitväder!!

Åhhh, så himla tråkigt väder hela tiden, bara massa regn och moln. Jag ville ju hinna sola och bada en massa nu innan jag ska börja jobba, men verkar som att sommaren besämt sig för att ta en paus. Vad ska jag göra istället då? Kanske städa vårt rum? Det behövs verkligen. Svårt att hålla ordning ett litet rum när man bor två personer i det och man har en miljon saker! Men det är så himla tråkigt, jag känner inte alls för att städa idag.

Tror jag går ner till Ica och köper lite frukost (eller ja egentligen blir det ju lunch, men eftersom att jag aldrig äter på morgonen blir det min frukost)


Superglad tjej som skriver!

Jag fick jobbet! Har typ gått runt i ett lyckorus hela dagen, jag är sååå himla glad!

Precis kommit hem från vår sightseeing, som vi nu istället kan kalla shoppingtur. Fyllde en hel påse på Monki för bara 80 kr!! Hittade även världens skönaste jeans inne på Carlings. De kommer jag bo i hädanefter.

När vi hade shoppat klart gick vi ner till Aker Brygge där vi hittade en supermysig uteservering/bar. Där satt vi och mös några timmar och Lina gjorde oss sällskap efter hon slutat jobba. :)

Och nu? Ska jag nog inte göra någonting - bara krypa ner i sängen och njuta av hur glad jag är just nu!












Sightseeing i Oslo

Tjolahopp!!

Vaknade imorse och tittade ut genom fönstret - jävla skitväder! Vi som skulle till stranden :( Näää, istället bestämde sig någon där uppe för att det skulle blåsa, regna och vara allmänt skittråkigt väder. Så vi fick helt enkelt planera om och istället bestämde vi oss för att sightsa i Oslo. Har bott här i drygt 3 (??) veckor nu, finns mycket att se som vi inte hunnit än! Tänkte sätta oss på trikken och åka runt, hoppa av när något ser intressant ut.

Hoppas ni får en underbar dag :)



Redo för sightseeing!!!



 


Nybakat, mmmmm.

Älskar att det alltid luktar nybakat utanför - eller ja, inne i rummet också såklart.. - vårt fönster vid den här tiden. Undrar var det är dom bakar någonstans? Kanske våra grannar som storbakar varenda natt? Jag blir iallafall lika hungrig varje gång :(


RSS 2.0